Buradasınız

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni

2017 vergilendirme dönemine ait olarak 2018 yılında beyan edilen Gelir ve Kurumlar Vergileri beyannamelerine göre belirlenen Bursa İli ilk 100 Kurumlar Vergisi ile ilk 100 Gelir Vergisi Rekortmen mükelleflerine Teşekkür Belgesi Takdim Töreni düzenlendi.

16 – 17 – 18 ve 19 Nisan 2019 tarihlerinde Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı tarihi Setbaşı Hizmet Binasında düzenlenen törenlerde Vergi Rekortmenlerine teşekkür belgeleri takdim edildi. İsminin açıklanmasını istemeyen mükelleflerin katılmadığı törenlerde, 16 Nisan’da Kurumlar Vergisi ilk 50 sıralamasında yer alan, 17 Nisan’da Gelir Vergisi ilk 50 sıralamasında yer alan, 18 Nisan’da Kurumlar Vergisi ikinci 50 sıralamasında yer alan ve 19 Nisan’da Gelir Vergisi ikinci 50 sıralamasında yer alan rekortmen mükellefler ödüllendirildi.

Bursa nufüsünün 103 bin olduğu 1949 yılında yapımına başlanan ve 1 Nolu Vergi Dairesi Müdürlüğü olarak hizmet etmeye başlayan tarihi Setbaşı Binasında bir araya gelen rekortmen mükellefler ve temsilcileri için törenlerde, Setbaşı Hizmet Binasının tarihi süreci ile Bursa Vergi Dairesi Başkanlığının son bir yıl içinde gerçekleştirdiği sosyal ve eğitim alanlarına dönük kısa film gösterileri de yapıldı.

Gelir Vergisi Rekortmen sıralamasında ilk 3 sıralamada; Muharrrem YILMAZ, Şükrü KARAGÜL ve Mehmet Celal GÖKÇEN yer alırken, Kurumlar Vergisi ilk 3 sıralamasında Pro Yem Sanayi Ticaret A.Ş. ile Bursagaz Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım A.Ş. yer aldı.

Bursa Vergi Dairesi Başkanı Sayın Nuri KARAKAŞ yaptığı konuşmalarda, “Kamu giderlerinin neredeyse tamamının finansmanını sağlayan vergi gelirlerini ödeyen vergi mükelleflerimiz arasında beyan edip ödedikleri vergilerle ilk sıralarda yer alan bu bağlamda ülkemiz ekonomisinin üretim, istihdam, ihracat gibi son derece hayati alanlarında olduğu gibi vergi ödemede de toplumsal öncülük yapan rekortmen mükellefleri kutladığını ve başarılarının devamını dilediğini belirttikten sonra, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığının insan kaynağı kapasitesini, 1370 çalışanın yaklaşık 670’inin genç personel olduğunu, vergi gelirlerini sağlıklı bir şekilde tahakkuk ettirip tahsil etmek görevlerinin yanında, Bursa İli’nin bundan sonraki vergisel hizmetlerini yerine getirecek bu gençlerin en iyi şekilde yetiştirme çabasında olunduğunu vurguladı.

Bursa Valisi Sayın Yakup CANBOLAT, Bursa Milletvekili Ahmet KILIÇ’IN yanısıra törenlere meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Gelir Vergisi rekortmenlerinden Muharrem YILMAZ adına Mürvet TEZEL, Şükrü KARAGÜL, Abdullah KINABAŞ, Beytullah KINABAŞ ve Hüseyin ÖZDİLEK’İN Teşekkür Belgeleri Bursa Valisi Sayın Yakup CANBOLAT tarafından takdim edildi.

Törenler sonunda Setbaşı Hizmet Binası önünde toplu hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından törenler tamamlandı.